MISSIE & LOCATIE

om te kunnen innoveren moet je implementeren


1 / 3
2 / 3
3 / 3

Missie

De voordelen van innovatie
komen pas na implementatie!

We leven in een tijd en maatschappij waarin kinderen al vroeg veel moeten leren. Als hier dan ook nog eens dyslexieproblemen bij komen, is het voor het kind in alle opzichten een gevecht met zichzelf en wat er van hem wordt gevraagd. Dit bracht ons op een idee, een visie: "Het zou het leven van kinderen echt verbeteren als wij alle kinderen van hun persoonlijke dyslexieproblemen zouden kunnen afhelpen!"
Toen wij na ruim 4 jaar ontwikkelen en testen een methode hadden ontwikkeld waarmee dat mogelijk zou zijn (
WEGMETDYSLEXIE), konden we eindelijk beginnen met het vervullen van onze missie: "Het realiseren van de eerste dyslexieprobleemvrije gemeente van Nederland!"

We leven ook in een tijd waarin dyslexieproblemen blijven toenemen en gemeentes dreigen te bezwijken onder de alsmaar toenemende jeugdzorgkosten en schreeuwen om innovatie. Onder deze omstandigheden zou je verwachten dat elke gemeente direct zou willen meewerken aan een echte oplossing. Zeker als je weet dat zij niets hoeven te investeren en zelf geen enkel financieel risico lopen door 100% tevredenheidsgarantie.
Dit blijkt echter toch niet zo te zijn. Zelfs niet terwijl
WEGMETDYSLEXIE de eerste en enige methode is waarbij de dyslexieproblemen écht worden opgelost, ook nog eens zonder huiswerk en zelfs met tientallen procenten veel goedkoper is dan de reguliere methodes. Helaas blijken alle clichés rondom echte innovatie ook voor ons van toepassing. Zoals "Onbekend is onbemind", "Wat de boer niet kent vreet hij niet", "Men wil wel verandering maar men wil niet veranderen" en "Ieder hief zijn glas, deed zijn plas en alles bleef zoals het was!"

Maar hoe haast onvoorstelbaar het ook is, dit doet niets af aan de nood voor alle kinderen die nog steeds last hebben en houden van dyslexieproblemen. Alleen al hierom is opgeven voor ons geen optie! Ook het besef dat wij onze missie niet kunnen volbrengen zonder de medewerking van de inwoners zelf en de betreffende gemeente verandert hier niets aan.
En omdat wij er alles aan zullen doen en geloven dat uiteindelijk voor iedereen duidelijk zal zijn dat wij met
WEGMETDYSLEXIE zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen, het daadwerkelijk helpen van kinderen, hebben wij het volste vertrouwen in de medewerking en het slagen van onze missie: "Ervoor zorgen dat de gemeente waarin wij ons hebben gevestigd de eerste dyslexieprobleemvrije gemeente van Nederland wordt!"


Waarom gemeente Raalte?

Waarom juist de gemeente Raalte als er meer dan 300 andere gemeenten zijn?

In het begin wisten wij nog niet waar wij ons zouden gaan vestigen. Wel beseften wij al dat het een gemeente moest zijn waarin men nog naar elkaar wil omkijken. Wij willen immers álle kinderen van hun dyslexieproblemen afhelpen en daarbij is de invloed en stimulans van de directe omgeving van het kind onmisbaar.
Wat voor ons ook al duidelijk was, was dat de locatie kindvriendelijk, veilig, professioneel, bekend en goed bereikbaar moest zijn. Wij kozen al snel voor PAAL5 in Heino, en daarmee voor de gemeente Raalte, omdat het pand zelf aan alles voldoet en Naoberschap in de gemeente Raalte nog steeds een waardevol begrip is.

En er is nog een reden waarom wij niet zijn gestart in een grotere of meerdere gemeenten. Wij kunnen in eerste instantie met elkaar maar een beperkt aantal kinderen helpen en wij willen voorkomen dat die eerst op een wachtlijst moeten worden geplaatst.


PAAL5

Je bent op je best
als je je thuis voelt!

Wij zochten een 'warm nest' waar zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers, anderen en wijzelf zich thuis zouden voelen. Dit vonden we in PAAL5 aan de Paalweg in Heino waar we sinds 1 juni 2021 onze praktijkruimte hebben. PAAL5 is een mooi, bekend, vertrouwd en in het centrum gelegen bedrijfsverzamelgebouw. Dus een plek waar je met een gerust gevoel je kind kunt achterlaten. Maar ook waar de ouder/verzorger tijdens de sessie zelf rustig kan zitten en/of in het centrum om de hoek kan ontspannen of even boodschappen kan gaan doen.
Wil je meer weten of heb je een vraag? Bel of mail ons dan, wij staan je graag geheel vrijblijvend te woord!(contactgegevens)NIET MEER LINKS MAAR MEER RECHTS

William kon onder andere niet onthouden of je een naam met 'i' of 'ie' moest schrijven.
Ook 1,5 jaar dyslexietherapie en véle uren blijven herhalen hadden daar geen verandering in kunnen brengen.

Maar tijdens een ROAD dyslexiesessie ontdekten we dat hij een hele lichte voorkeur had voor korte namen...
waarvan bleek dat die met 'ie' moeten worden geschreven, zoals Ties, Niek, Fien en Mieke.

Voor William was de oplossing vanaf dat moment letterlijk en figuurlijk kinderspel:
hij zou zich hierbij voortaan niet meer laten leiden door wat hij weet (= linker hersenhelft), maar door wat hij voelt (= rechter hersenhelft)!