MISSIE & LOCATIE

om te kunnen innoveren moet je implementeren

 

Missie

De voordelen van innovatie
komen pas na implementatie!

 

We leven in een tijd en maatschappij waarin kinderen al vroeg veel moeten leren. Als hier dan ook nog eens dyslexie bij komt, is het voor het kind in alle opzichten een gevecht met zichzelf en met wat er van hem wordt gevraagd en getoetst. Iets wat voor het kind en de ouders niet alleen leidt tot veel stress en buikpijn, maar meestal ook een negatieve invloed heeft op het zelfbeeld van het kind en het leren bij andere vakken. Dit bracht ons op een idee, een visie: "Het zou het leven van kinderen echt verbeteren als wij kinderen van hun dyslexie en leerproblemen zouden kunnen afhelpen!"
Toen wij na ruim 5 jaar ontwikkelen en testen een methode hadden ontwikkeld waarmee dat mogelijk zou zijn (WEGMETDYSLEXIE), konden we in 2021 eindelijk beginnen met het vervullen van onze missie: "Het realiseren van de eerste dyslexievrije gemeente van Nederland!"

 

Inmiddels werken we samen met scholen, maar helaas nog niet met de gemeente(s). Dit komt omdat wij het volledig anders doen dan hoe men het nu gewend is. Wij hopen echter dat ook de gemeente(s) en anderen -net zoals onze cliënten- gaan inzien wat WEGMETDYSLEXIE voor de kinderen kan betekenen. Onder andere dat WEGMETDYSLEXIE de eerste en nog steeds de enige methode is waarmee dyslexie écht kan worden opgelost.

 

Maar wel of geen samenwerking met de gemeente(s) doet niets af aan de nood voor alle kinderen die nog steeds last hebben en houden van hun dyslexie en leerproblemen. Wij zien dyslexie dan ook niet als een talent, maar als een beperking voor het kunnen ontwikkelen van de talenten van het kind. Want uiteraard beschikken kinderen met dyslexie -net als andere kinderen- ook over te ontwikkelen talenten!

 

Met WEGMETDYSLEXIE zullen wij dan ook blijven zeggen wat wij doen en blijven doen wat wij zeggen (en zo graag willen): het daadwerkelijk helpen van kinderen! Helemaal nu er een generatie kinderen is die alleen al door Corona een schoolachterstand heeft opgelopen.

 

 

Waarom Raalte?

Waarom juist de gemeente Raalte als er meer dan 300 andere gemeenten zijn?

 

In het begin wisten wij nog niet waar wij ons zouden gaan vestigen. Wel beseften wij al dat het een gemeente moest zijn waarin men nog naar elkaar wil omkijken. Wij willen immers álle kinderen van hun dyslexie afhelpen en daarbij is de invloed en stimulans van de directe omgeving van het kind onmisbaar.


Wat voor ons ook al duidelijk was, was dat de locatie kindvriendelijk, veilig, professioneel, bekend en goed bereikbaar moest zijn. Wij kozen al snel voor PAAL5 in Heino, en daarmee voor de gemeente Raalte, omdat het pand zelf aan alles voldoet en Naoberschap in de gemeente Raalte nog steeds een waardevol begrip is.

 

En er is nog een reden waarom wij niet zijn gestart in een grotere of meerdere gemeentes. Wij kunnen in eerste instantie met elkaar maar een beperkt aantal kinderen helpen en wij willen voorkomen dat die eerst op een wachtlijst moeten worden geplaatst.

 

 

PAAL5

Je bent op je best
als je je thuis voelt!

 

Wij zochten een 'warm nest' waar zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers, anderen en wijzelf zich thuis zouden voelen. Dit vonden we in PAAL5 aan de Paalweg in Heino waar we sinds 1 juni 2021 onze praktijkruimte hebben.

 

PAAL5 staat bekend als een mooi, vertrouwd en in het centrum van Heino gelegen bedrijfsverzamelgebouw. Dus een plek waar je met een gerust gevoel je kind kunt achterlaten. Maar ook een plek waar de ouder/verzorger tijdens de sessie zelf rustig kan zitten en/of in het centrum om de hoek kan ontspannen of even boodschappen kan gaan doen.

 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Bel of mail ons dan, wij staan je graag geheel vrijblijvend te woord! (contactgegevens)

 

NIET MEER LINKS MAAR MEER RECHTS

William kon onder andere niet onthouden of je een naam met 'i' of 'ie' moest schrijven.
Ook 1,5 jaar dyslexietherapie en véle uren blijven herhalen hadden daar geen verandering in kunnen brengen.

Maar tijdens een Weg Met Dyslexie-sessie ontdekten we dat hij een hele lichte voorkeur had voor korte namen...
waarvan bleek dat die met 'ie' moeten worden geschreven, zoals Ties, Niek, Fien en Mieke.

Voor William was de oplossing vanaf dat moment letterlijk en figuurlijk kinderspel:
hij zou zich hierbij voortaan niet meer laten leiden door wat hij weet (= linker hersenhelft), maar door wat hij voelt (= rechter hersenhelft)!